Rosa, plantă medicinală pentru piele

Trandafir trandafir

  • Denumire comună: roz
  • Nume stiintific: Rosa Damascena
  • familia: rozacee
  • Partea utilă: flori
  • proprietăţi: Regenerarea celulelor, astringentă, vindecătoare, tonifiantă a pielii, antiseptică, calmantă
  • utilizări: Aveți grijă de la pielea matură la acnee și sensibilă. Pe lângă multe afecțiuni ale pielii: cuperoză, ruperea părului, cosuri, arsuri, eczeme
  • Contraindicații: orice

Istoria lui Rose

Trandafirul, sau eșecul tufei de trandafir, aparține familiei Rosaceae. Putem găsi în jur de 100 de specii diferite de trandafiri, provenind din zonele temperate ale emisferei nordice. Majoritatea speciilor de trandafir sunt cultivate ca flori ornamentale, dar și pentru extragerea uleiului esențial utilizat în cosmetice, parfumerie, gastronomie și medicină.

Legenda spune că a crescut uleiul esențial a fost descoperit accidental pentru prima dată în Persia, într-o sărbătoare de nuntă. Au aruncat petale de trandafir în apă din niște fântâni și, cuplul, au descoperit un element uleios care a plutit la suprafață. De fapt, căldura se stinsese un delicios ulei parfumat. Ulei esential de trandafir Este foarte greu de obținut și este foarte scump deoarece 30 de trandafiri sunt necesari pentru a obține o picătură de ulei esențial de trandafir.

Utilizarea medicamentoasă a trandafirului

În acest caz, pentru uz medicinal, uleiul esențial de trandafir este cel mai utilizat, unul dintre soiurile sale sălbatice din tufă comună. Uleiul de trandafir este unul dintre cele mai utilizate produse în zona din dermatologie, nutriție și produse cosmetice, deoarece utilizările și aplicațiile sale ajută la regenerarea țesuturilor deteriorate, întârzie aspectul liniilor de expresie, împiedică formarea ridurilor și tratează pielea afectată de arsuri sau expusă radioterapiei.

Video: Most Beautiful Red Rose Plant Ever Seen Before. (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu