Wombat: Micul marsupial australian care vă va surprinde prin puterea și agilitatea sa

Wombat (sau uómbat) este un mic marsupial erbivor, trăiește doar în Australia (inclusiv Tasmania) și arată similar cu un urs mic. În ciuda aspectului său dulce și plin, wombat se mândrește cu mare abilitate și putere. Descoperiți toate caracteristicile din acest mic mamifer!

Specie, gen și familie: Vombatid marsupial diprotodonto

Există numai trei specii Wombat: Wombat comun (Vombatus Ursinus), Sudul sudului cu blană de părLasiorhinus Latrifrons) și Wombat-ul cu vârful de susLasiorhinus Frefftii), și aparțin genul vombatidelor (Vombatidae).

Dintii lor sunt similari cu cei ai unei rozatoare, deoarece apartin familiei marsupiale diprotodontos (marsupiale cu doar doi incisivi în maxilar).

Incizorii wombatului sunt similari cu cei ai unei rozătoare mari.

Aspect bun, dar puternic și foarte agil

În ciuda aspectului său plumb, a capului mare și a picioarelor scurte, uterul este un animal foarte rapid, puternic și priceput. Ei cântăresc între 20 și 35 de kilograme, sunt mușchi pur și au, de asemenea, unele gheare foarte puternice.

Masculii pot depăși contorul de înălțime iar femelele măsoară de obicei aproximativ 700 cm.

Wombat-ul ies în evidență pentru ei agilitate imensă. Pot ajunge și bate repede un om pe fugă Pe lângă faptul că rezistă mult mai mult și nimic pe drum nu este un obstacol. Doar copacii sunt un impediment întrucât, deși sunt familie de koala, nu știu să urce.

Cea mai bună formă de apărare este să-l zdrobești pe inamic cu ghearele sale până când rămâne fără aer.

Culoarea sa variază peste culori maro și gri, demonstrându-i caracter animalic sălbatic. Acest lucru le avantajează să se ascundă și să treacă neobservate în subteran.

Pielea și blana lui Wombat sunt groase și dure.

Afectuos, dar timid și singur

Deși nu este un animal care determină să trăiască într-o casă ca animal de companie, este un animal din personaj vesel, prietenos și afectuos, deși pot fi cam timid la început

de formă sălbatică sunt animale care, în general, nu interacționează între ele și preferă să trăiască și să lucreze singuri, în special pântecele comun, care își petrece aproape întreaga viață singur.

Hrănire

acestea sunt complet erbivore, astfel încât dieta lor se bazează pe ierburi și rădăcini. rogozuri (plantele perene din familia Ciperaceae) sunt unul dintre alimente preferate a uterului

O alta dintre caracteristicile sale principale este fecale cubice. Acest lucru se datorează faptului că au un sistem digestiv care funcționează foarte lent și poate dura 14 zile pentru completarea digestiei. Acest lucru face ca alimentele digerate să se compacteze și să se usuce, datorită absorbției lichidelor datorită încetinirii procesului de asimilare a alimentelor.

Wombat mama și copilul.

Noaptea și primeriștii

Wombat sunt animale crepusculară și nocturnă, deși în perioadele de frig merg și ele să caute mâncare și să facă exerciții fizice în primele ore ale dimineții.

lui piele groasă iar dinții lui au evoluat pentru a se adapta perfect la acest obicei.

Gestație

Gestația Wombat este foarte scurtă, grea aproximativ 20 de zile. Femelele au purtătorii pentru copii (geanta din piele) unde adăpostiți, întrețineți și hrăniți cei mici, care va fi înțărcat la aproximativ 15 luni.

Video: Wombat, Nerve & KVKA Cypher. 16 Bars AU & NZ: Episode Five (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu